SeneCura SeniorCentrum Humpolec

Návštěva koňských závodů Zlatá podkova

Rok se s rokem sešel a v našem městě se opět konají třídenní závody koní zvané ZLATÁ PODKOVA. Mnoho klientů projevilo přání se na závody podívat, ať už aby viděli koně či zavzpomínali, jak dříve podkovu navštěvovali. Jedna z klientek měla opravdu velké přání závody navštívit. Přání, která jsou v našich silách s radostí plníme, a tak jsme se na závodiště vydali. S první skupinou klientů v dopoledních hodinách a s druhou v odpoledních.

Po cestě jsme si vyprávěli o zvířatech, hospodářstvích i jiných zajímavých tématech.

Po zdolání cesty na závodiště jsme si nejdříve krátce odpočinuli dřevěném posezení a poté vyrazili obhlídnout místní stánky, atrakce a především krásné koně či koňská spřežení, která byla všude kolem nás. Nechybělo ani občerstvení v podobě nápojů či zmrzliny.

Na závodišti jsme potkali naší malou kamarádku Zuzanku s maminkou. Setkání to bylo pěkné a holky nás rády doprovodily zpět do domova. Naše malá kamarádka si padla do oka s jedním naším klientem a po počátečním okoukání se s radostí nechala vysadit na chodítko a společně přijeli až do domova, kde měli veselé přivítání a vzápětí i loučení, protože Zuzanka šla s mamkou domů a klienti na oběd.

Naše klientka, která si výlet moc přála, po svém návratu nadšeně líčila ostatním spolubydlícím závody a dojmy do nejmenších detailů. Bylo nám potěšením vidět, jakou radost jí návštěva Zlaté podkovy způsobila. Splnit takové přání je dárkem i pro nás.

 Další článek