SeneCura SeniorCentrum Humpolec

Výstup na rozhlednu Bernard s klienty SeniorCentra Humpolec

Jeden z našich milých klientů měl velké přání, o kterém si myslel, že je nesplnitelné. Přál si vystoupat na místní novou rozhlednu na komíně pivovaru Bernard. Klient má zhoršenou mobilitu a bál se, že to bude nad jeho síly. Začal poctivě trénovat na chodolezu a místo jízdy výtahem chodil po schodech.

Ve čtvrtek 13. října nastal den “D”. Počasí se vydařilo, sluníčko se na nás smálo, a tak jsme vyrazili. Po cestě do vozu jsme ještě přibrali jednu aktivní klientu, která se též chtěla na rozhlednu podívat, ale měla z toho obavy, protože ji pobolívala kolena.

Před pivovarem jsme vystoupili, zakoupili vstupenku, zhluboka se nadechli a vyšli. Stoupali jsme pomalu, rozhlíželi se po okolí a hodně si u toho vyprávěli. Často jsme se zastavili a oddechli. Tímto pohodovým tempem jsme se zanedlouho ocitli až na samém vršku rozhledny. Klienti ani nepostřehli, jak se u pěkného povídání dostali až nahoru. Nahoře jsme měli dokonce i publikum ze Slovenska, turisty, kteří nám od srdce zatleskali a pochválili nás.

Nahoře jsme si vše krásně prohlédli a náš klient, který si přál na rozhlednu vystoupat nám vyprávěl, jak jako malý v areálu nynějšího pivovaru vyrůstal a už jako klučina na komín vylezl, což tehdy u rodičů nesklidilo velké nadšení. Díky jasnému počasí byla viditelnost nádherná, tak jsme společně poznávali zajímavosti v okolí (hrad Lipnice nad Sázavou, vrch Melechov, zřícenina hradu Orlík a další).

Když jsme se dostatečně pokochali, vydali jsme se zpět dolů a za odměnu navštívili pivnici Na Štokách, která je nově vybudována v návštěvnickém centru pivovaru. Zde jsme ochutnali výborné vychlazené pivo, které bylo osvěžující lahodnou odměnou za odvedený výkon.

Na závěr jsme prošli vyhlídku vedoucí kolem restaurace a ve výborné náladě se vrátili zpět do domova.

Byl to krásně strávený čas a největší odměnou nám byly šťastné tváře našich klientů, kteří s námi tuto misi podstoupili. Bonusem pro klientku, která se připojila na poslední chvíli, bylo to, že ji přestala bolet kolena. Že mise byla úspěšná se ukázalo, když o tom tak pěkně hovořili ostatním klientům, že již máme další zájemce o výstup na rozhlednu a velkou motivaci ke cvičení a trénování chůze.

Jsme rádi, že jsme toho přání pomohli uskutečnit a klient měl navíc radost, že v pivovaru potkal svého synovce, který byl velmi mile překvapen, že strýček rozhlednu úspěšně zdolal. Po všech stránkách to bylo vyvedené odpoledne a i my odcházeli s hřejivým pocitem na srdci.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 Další článek