SeneCura SeniorCentrum Humpolec

Návštěva Senátu s klienty SeniorCentra Humpolec

Do našeho SeniorCentra přišla pozvánka na návštěvu Valdštejnského paláce v Praze, kde sídlí Senát. Někteří klienti projevili zájem se tam podívat, a tak jsme v prosinci vyrazili. Cesta vesele ubíhala a do Prahy jsme dorazili ještě před obědem, který jsme si dali v restauraci Olympia. Ta sídlí kousek od Národního divadla a toho jsme využili a udělali si krátkou procházku zimní Prahou.

Poté jsme vyrazili do Valdštejnského paláce, kde jsme byli uvítáni a uvedeni do prostor, ve kterých Senát zasedá. Zajímavostí je, že podlouhlá místnost byla dříve konírnou. Nyní je vánočně vyzdobena.

Pan Vystrčil, předseda Senátu, nás uvítal a zeptal se klientů, co ví a fungování Senátu. Jejich odpovědi ho mile překvapily a odměnil je za to malými dárky. Poté nás předal do péče paní průvodkyně, která nám pověděla o historii paláce. Klienty prohlídka velmi zaujala a měli i všetečné otázky.

Domů jsme se vraceli ve večerních hodinách, kdy se s námi rozloučila vánočně osvětlená Praha. Vrátili jsme se plni dojmů a dlouho jsme si o návštěvě vyprávěli.

Předchozí článek