SeneCura SeniorCentrum Humpolec

Oslava Domova Blahoslavené Bronislavy za účasti klientů SeniorCentra Humpolec

V našem městě se nachází spřátelený domov Blahoslavené Bronislavy, který v letošním roce slaví 30 let od svého znovuotevření. K této příležitosti uspořádali Zahradní slavnost, na kterou dostalo pozvánku i naše SeniorCentrum. To klienty potěšilo, neboť ředitel tohoto domova Mgr. Jan Výborný často navštěvuje naše SeniorCentrum se svou Biblickou hodinkou, která je mezi klienty velmi oblíbená.

Spolu s klienty jsme nastoupili do přistaveného autobusu a vyrazili na slavnost. Po vřelém přivítání jsme se usadili ke stolům a zúčastnili se slavnostní mše. I zde nás ale počasí pozlobilo a začalo pršet. Z lehké přeháňky se vyklubal hustý déšť a už to vypadalo na pokažené odpoledne. Naštěstí jsme se nevzdali a pod stany přikryti teplými dekami a s horkým nápojem se dočkali nejen konce deště, ale postupně i sluníčka, což nám ihned zvedlo náladu. A od té doby už se jen dařilo.

Nejdříve zahrál a zazpíval dětský sbor z místní umělecké školy, poté se ti, kteří měli zájem, mohli podívat po zdejším domově. Pak si dali lahodné občerstvení a na závěr hrající dechová kapela byla natolik strhující, že klienti zpívali, tančili a až do pozdních odpoledních hodin zábavu opustit nechtěli.

Během odpoledne se stala krásná událost. Jedna z našich milých klientek paní Ludmila zjistila, že zde pobývá její sestřenice, kterou již léta neviděla. Podařilo se nám uskutečnit opravdu dojemné setkání a způsobit tím oběma velkou radost.

Do našeho SeniorCentra jsme se vrátili v parádní náladě a ještě několik následujících dnů nadšeně vyprávěli zážitky ze slavnostního odpoledne.

Předchozí článekDalší článek