SeneCura SeniorCentrum Humpolec

SeniorCentrum Humpolec: Vyprávění o putování po Americe

Mnozí z klientů našeho SeniorCentra za svůj život navštívili zajímavá místa a rádi se s ostatními dělí o zážitky z těchto cest. Jedním z těchto klientů je i pan Josef, který pobýval více než 5 let ve Spojených státech amerických a zažil zde spoustu krásných i náročných chvil. Pan Josef ostatním klientům vyprávěl o první cestě a těžkých začátcích, také o nalezení přátel i zajímavého zaměstnání.

Jednoho léta pana Josefa navštívila jeho vnučka Markéta s kamarádkou a spolu s nimi procestoval velkou část Ameriky. Nechybělo např. Chicago, Miami, New York a Socha Svobody či Grand Canyon. Jako zajímavosti pro ostatní klienty pan Josef uvedl i porovnání cen potravin, bydlení či zdravotní péče v naší republice a Spojených státech amerických. O zážitky neměl pan Josef na svých cestách nouzi, a tak spousta klientů s napětím poslouchalo jeho líčení setkání s krokodýlem či bloudění cizím městem s minimální znalostí anglického jazyka. Našlo se i několik klientů, kteří ve Spojených státech amerických též pobývali a s panem Josefem si své dojmy a zážitky z cest vyměňovali.

Vyprávění to bylo poutavé a plné zajímavých informací a již nyní se těšíme, až se s některým z našich klientů opět podíváme do nějaké zajímavé země, kterou ve svém životě navštívil.

 

Předchozí článekDalší článek